خواص علمی زیره سیاه ، 9 خاصیت علمی از زیره
خواص علمی زیره سیاه _ 9 خاصیت علمی از زیره
زیره سیاه از گیاهان بومی آسیا می باشد که به خاطر طعم و عطر خاص در بسیاری از غذاها کاربرد دارد. علاوه بر این زیره حاوی آهن ، کلسیم ، روی و منیزیم و همچنین ویتامین های طبیعی است و به همین دلیل مصرف آن به تمامی افراد توصیه می شود. مطالعات جدید تأیید کرده است که برخی از مزایای سلامتی زیره به طور سنتی از جمله ترویج هضم و کاهش عفونت های ناشی از مواد غذایی شناخته شده است. تحقیقات همچنین فواید جدیدی از جمله ترویج کاهش وزن و بهبود قند خون و کلسترول را نشان داده است. در ادامه مطلب با خواص علمی زیره سیاه بیشتر آشنا می شویم :

خواص زیره سیاه
1 .هضم را تقویت می کند :
از رایج ترین خواص زیره سیاه می توان به استفاده سنتی زیره برای سوء هاضمه نام برد. در واقع ، تحقیقات جدید تأیید کرده است که زیره می تواند به هضم طبیعی کمک کند. به عنوان مثال ، میتواند فعالیت آنزیم های گوارشی را افزایش داده و به طور بالقوه سرعت هضم را تسریع کند
زیره همچنین باعث آزاد شدن صفرا از کبد می شود. صفرا به هضم چربی ها و برخی مواد مغذی موجود در روده شما کمک می کند. در یک مطالعه ، 57 بیمار مبتال به سندرم روده تحریک پذیر (IBS ) پس از مصرف زیره غلیظ به مدت دو هفته کاملا بهبود یافتند.
2 . زیره یک منبع غنی از آهن است :
دانه زیره به طور طبیعی غنی از آهن است. یک قاشق چایخوری زیره حاوی 1.4 میلی گرم آهن یا 17/5 درصد از RDI برای بزرگسالان است . کمبود آهن یکی از رایج ترین کمبودهای مواد مغذی است که تا 20 ٪از جمعیت جهان و 10 نفر از 1000 نفر در ثروتمندترین کشورها را تحت تأثیر قرار می دهد. به ویژه ، کودکان برای حمایت از رشد به آهن احتیاج دارند و زنان جوان برای جایگزینی خون از دست رفته در دوران قاعدگی به آهن نیاز دارند. تعداد کمی از غذاها به اندازه زیره از نظر آهن متراکم هستند. این امر باعث می شود منبع آهن خوبی شود حتی در مقادیر کمی به عنوان چاشنی استفاده شود.
3 .حاوی ترکیبات گیاهی مفید است :
زیره حاوی مقادیر زیادی ترکیبات گیاهی است که با مزایای سالمتی بالقوه ، از جمله ترپنها ، فنلها ، فالونوئیدها و آلکالوئیدها در ارتباط است . تعدادی از این عملکردها به عنوان آنتی اکسیدان ها ، مواد شیمیایی هستند که باعث می شوند.
صدمات به بدن شما از رادیکالهای آزاد کاهش یابد رادیکال های آزاد اساساً الکترون های تنها هستند. الکترون ها مانند جفت شدن هستند و وقتی از هم جدا می شوند ، ناپایدار می شوند .این الکترون های تنها و یا “آزاد” سایر شریک های الکترون را از سایر مواد شیمیایی موجود در بدن شما دزدیده اند. این فرآیند “اکسیداسیون” نامیده می شود.
اکسیداسیون اسیدهای چرب در شریان های شما منجر به گرفتگی عروق و بیماری های قلبی می شود. اکسیداسیون همچنین منجر به التهاب در دیابت می شود و اکسیداسیون DNA می تواند به سرطان کمک کند.
آنتی اکسیدان ها مانند آنهایی که در زیره هستند به یک الکترون رادیکال آزاد تنهایی ، الکترون می دهند و آن را با ثبات تر می کنند . آنتی اکسیدان های زیره سیاه احتماالً برخی از فواید سالمتی آن را توضیح می دهد.
4 -ممکن است به دیابت کمک کند :
برخی از اجزای زیره سیاه به درمان دیابت کمک می کند. زیره همچنین حاوی مؤلفه هایی است که با برخی از اثرات طولانی مدت دیابت مخالف است.
یکی از راه هایی که دیابت به سلولهای بدن آسیب می رساند ، استفاده از محصوالت نهایی گلیکاسیون پیشرفته )AGEs )است. هنگامی که سطح قند خون در طوالنی مدت زیاد باشد ، به دلیل داشتن دیابت ، آنها به طور خودبخود در جریان خون تولید می شوند.
پیری هنگامی ایجاد می شود که قندها به پروتئین وصل می شوند و عملکرد طبیعی آنها را مختل می کنند. سن بالا احتمالا مسئول آسیب به چشم ها ، کلیه ها ، اعصاب و رگ های خونی کوچک در دیابت است. زیره حاوی چندین مؤلفه است که حداقل AGE ها را کاهش می دهد. در حالی که این مطالعات تأثیر مکمل های زیره غلیظ را آزمایش کردند ، به طور معمول استفاده از زیره به عنوان یک چاشنی ممکن است به کنترل قند خون در دیابت کمک کند . هنوز مشخص نیست که چه چیزی مسئول این تأثیرات است یا چه مقدار زیره برای ایجاد فواید لازم است.
5 . بهبود کلسترول خون از خواص علمی زیره سیاه :
زیره در مطالعات بالینی کلسترول خون را بهبود بخشیده است . در یک مطالعه ، 75 میلی گرم زیره که دو بار در روز به مدت 8 هفته مصرف شد ، باعث کاهش تری گلیسیرید خون ناسالم شد.
در یک مطالعه دیگر ، سطح کلسترول” LDL بد” اکسیده شده در بیمارانی که عصاره زیره را در طی یک ماه و نیم مصرف کرده اند کاهش یافته است.
در یک مطالعه 88 زن ، بررسی شد که آیا زیره تحت تأثیر کلسترول” HDL خوب” است. کسانی که 3 گرم زیره با ماست دو بار در روز به مدت سه ماه مصرف کردند ، میزان HDL بیشتری نسبت به کسانی که بدون آن ماست میل کردند داشتند .
مشخص نیست که زیره که به عنوان چاشنی در رژیم غذایی استفاده می شود ، همان خواص کلسترول خون را دارد که مکمل های مورد استفاده در این مطالعات هستند .همچنین ، همه مطالعات با این اثر موافق نیستند.
در یک مطالعه هیچ تغییری در کلسترول خون در شرکت کنندگان که مکمل زیره مصرف کرده اند یافت نشده است.

خواص زیره سیاه
6 .ممکن است باعث کاهش وزن و کاهش چربی شود :
مکمل های زیره غلیظ غنی شده در چند مطالعه بالینی به کاهش وزن کمک کرده اند .
یک مطالعه بر روی 88 زن اضافه وزن نشان داد که ماست حاوی 3 گرم زیره باعث کاهش وزن می شود ، در مقایسه با ماست بدون آن .یک مطالعه دیگر نشان داد ، شرکت کنندگان که روزانه 75 میلی گرم مکمل زیره مصرف می کردند. 3 پوند(1.4 کیلوگرم) بیشتر از افرادی که دارونما مصرف می کردند ، از دست دادند.
یک مطالعه بالینی سوم به بررسی اثرات یک مکمل زیره غلیظ در 78 زن و مرد بالغ پرداخته است.کسانی که این مکمل را مصرف کردند بیش از 8 هفته 2.2 پوند (1کیلوگرم) از دست دادند ، باز هم ، همه مطالعات موافق نیستند.
در یک مطالعه که دوز 25 میلی گرم کمتری در روزاستفاده کرده است ، هیچ تغییری در وزن بدن مشاهده نشده است.
7 .ممکن است از بیماری های ناشی از غذا جلوگیری کند :
یکی از نقشهای سنتی زیره در چاشنی شاید برای امنیت غذایی بوده است. به نظر می رسد بسیاری از چاشنی ها ، از جمله زیره ، خاصیت ضد میکروبی دارند که ممکناست خطر عفونت های ناشی از مواد غذایی را کاهش دهد.
چندین مؤلفه زیره رشد باکتریهای منتقله از مواد غذایی و انواع خاصی از قارچ های عفونی را کاهش می دهد. هنگام هضم ، زیره عنصری به نام مگالوماسین را آزاد می کند ، که دارای خواص آنتی بیوتیکی است . علاوه بر این ، یک آزمایش لوله آزمایش نشان داد که زیره مقاومت دارویی برخی باکتریها را کاهش می دهد.
8.ممکن است به وابستگی به مواد مخدر کمک کند
وابستگی به مواد مخدر نگرانی فزاینده ای در سطح بین المللی است .مطالعات در موش ها نشان داده اند که اجزای زیره باعث کاهش رفتارهای اعتیاد آور و عالئم ترک می شوند. با این حال ، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این اثر در انسان مفید است یا خیر ، لازم است .
9. مبارزه با التهاب از دیگر خواص علمی زیره سیاه :
مطالعات نشان داده است که عصاره زیره باعث مهار التهاب می شود چندین مؤلفه زیره وجود دارد که ممکن است اثرات ضد التهابی داشته باشند ، اما محققان هنوز نمی دانند که مهمترین آنها چیست نشان داده شده است که ترکیبات گیاهی در چندین ادویه باعث کاهش سطح یک نشانگر التهابی کلیدی ، kappaB-NF می شوند . در حال حاضر اطالعات کافی وجود ندارد تا بدانید که آیا زیره در رژیم غذایی یا مکمل زیره در درمان بیماریهای التهابی مفید است یا خیر.

دیدگاه خود را ارسال نمایید