8 روش برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی در منزل

 تشخیص زعفران اصل

امروزه با افزایش تعداد فروشگاه های اینترنتی و همچنین افزایش تعداد برند های محصولات غذایی امکان تقلب در مواد غذایی بیشتر از قبل شده است البته تمام فروشندگان و برند ها ادعا می کنند محصولات آنها اصل است ما در این مقاله 8 راه آسان تشخیص زعفران اصل را به شما پیشنهاد میکنیم:

تشخیص زعفران اصل از تقلبی

تشخیص زعفران اصل از تقلبی

چگونه زعفران خالص را آزمایش کنیم؟

برای اینکه بدانیم ، زعفرانی که خریده ایم اصل است یا تقلبی ، راه های ساده ای وجود دارد که می توانیم در منزل آن ها را انجام دهیم.دقت کنید که هر کدام از روش های زیر ممکن است دارای درصدی از خطا باشند. برای بررسی کیفیت و اطمینان بیشتر از خرید ، زعفران خریداری شده باید دارای برگه آزمایش گواهی کیفیت باشد.

1- آزمایش آب سرد

چند رشته از  زعفران سرگل برداشته و آنها را در آب سرد قرار دهید. زعفران خالص بلافاصله رنگ های زیادی را رها نمی کند. زعفران های خالص به آرامی رنگ طلایی را آزاد می کنند. حدود 10-15 دقیقه طول می کشد تا فنجان آب کاملاً زرد شود.

از طرف دیگر ، رنگ قرمز در آب نشانه خوبی نیست . اگر رنگ قرمز عمیقی در آب خود مشاهده می کنید ، احتمالاً مقداری زعفران غیر اصل را خریداری کرده اید . بهتر است به هیچ وجه از این محصول استفاده نکنید زیرا احتمال دارد حاوی مواد شیمیایی مضر باشد.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که نخ های زعفران نباید رنگ قرمز خود را از دست بدهند ، نخ های زعفران جعلی بعد از مدت زمان کوتاه سفید می شوند

2- زعفران را با انگشتان خود مالش دهید

بعد از گذاشتن نخ های زعفران برای چند دقیقه در آب سرد ، یک نخ را بردارید و آنرا را روی انگشت خود قرار دهید. نخ ها را با دو انگشت چند بار به عقب و جلو مالش دهید. نخ های زعفران خالص از هم جدا نمی شوند ، در حالی که زعفران غیر اصل از هم جدا می شوند یا به پودر و مایع تبدیل می شوند.

  3-زعفران را مزه کنید

روش دیگر برای بررسی کیفیت زعفران ، قرار دادن زعفران در دهان است.اگر طعم شیرینی را احساس می کنید ، زعفران تقلبی و کم کیفیت می باشد. یک قانون اساسی در اینجا: زعفران با کیفیت باید بوی شیرین بدهد ، اما هرگز شیرین نشود!

4- بو  کردن زعفران

بوی زعفران خالص مخلوطی از عطر عسل و یونجه را به یادآوری می کند.گاهی اوقات زعفران می تواند نوعی بوی تند (تقریباً شیمیایی) داشته باشد ، این به دلیل داشتن مقادیر زیاد Safranal و Picocrocin در زعفران است

5-از جوش شیرین استفاده کنید

می توانید زعفران و جوش شیرین را در یک فنجان کوچک پر از آب مخلوط کنید. در صورتی که مخلوط ، در آخر ، زرد باشد ، زعفران خالص می باشد.

6-آزمایش با آب جوش برای تشخیص زعفران اصل

اگر کمی زعفران را در آب جوش بیندازید، تا ۵ دقیقه صبر نمایید و متوجه شوید که رنگ شاخه ها به سفید متمایل نشده نشان از اصل بودن آن دارد. اگر زیر ۵ دقیقه شاخک ها سفید شوند یعنی زعفران مورد نظر تقلبی است.

تشخیص زعفران اصل

تشخیص زعفران اصل

 7-استفاده از گاز شهری

برای اینکار مقداری زعفران را بر روی گاز نگه دارید . اگر رنگ آن بنفش یا نارنجی شود، نشان از این دارد که زعفران خالص است. اما اگر زعفران به رنگ زرد تبدیل شود، نشان از ناخالص و تقلبی بودن زعفران دارد. گاز شهری متان یک شناساگر قوی برای زعفران اصل می‌باشد.

8-استفاده از بنزین برای تشخیص زعفران اصل !

زعفران در بنزین حل نمی شود اما برای تشخیص زعفران اصل باید مقداری از زعفران را در بنزین بیندازید. اگر بنزین رنگی شد، نشان از این دارد که زعفران شما اصل نیست و از جمله زعفران های ساختگی است.

مدیر سایت
می 6, 2020